Нагадуємо, що крім паперу та канцтоварів ми також виготовляємо печатки, штампи, візитки та ремонтуємо офісні стільці!
Увага, ціни можуть змінюватися. Уточнюйте в менеджера!

Як заварювати чай

Як заварювати чорний чай

Мова піде про звичайному чорному чаї: грузинською, краснодарському, цейлонським, індійському. Для заварки краще всього використовувати м'яку очищену воду. Зараз це неважко, тому що в продажі з'явилося багато різних очищувачів води. Та й у магазинах широкий вибір питної води. Закип'ятіть воду в емальованому чайнику. Не чекайте, коли кип'яток змусить кришку «танцювати». Достатньо, щоб вода тільки-тільки закипіла. Поки вода кипить, засипте потрібну кількість чаю в розігрітий і обполоснули окропом фарфоровий, фаянсовий, а ще краще керамічний чайник. У багатьох сім'ях заварюють чай в спеціальному чайнику, а потім, наливаючи в чашки, розбавляють заварку окропом. Чи треба так робити? Фахівці рекомендують заварювати чай відразу у великому чайнику і з нього ж наливати в чашки.

Скільки потрібно сухого чаю?

Максимальна норма - 1 чайна ложка на чашку окропу.

Скільки часу заварювати чай?

Приблизно 5-7 хвилин, щільно накривши чайник кришкою і прикривши зверху серветкою, яка пропускає пар, але затримує ефірні масла, що додають чаю аромат. Оцінити смак чаю можна, якщо повільно і неквапливо, насолоджуючись кожним ковтком, пити його з фаянсових або фарфорових чашок протягом 15 хвилин після заварювання. Пам'ятайте: свіжий чай подібний до бальзаму.

Як правильно заварювати зелений чай

Для приготування чаю краще всього підходить жива джерельна вода з малим вмістом мінеральних солей. Перед заваркою всю чайну посуд слід обполоснути окропом. Після того, як посуд прогрілася, можна приступати до заварювання чаю.

Кількість чаю для заварки визначається індивідуально, в середньому для зеленого чаю - одна чайна ложка на 150 - 200 мл. води.Чай заварюється неперекіпевшей водою, постигла до температури 80? - 85 ° С.

Перший раз зелений чай наполягають 1,5 - 2 хвилини і повністю зливають в Чахала, або "море чаю", звідки вже розливають по чашках. Так досягається однакова фортеця настою у всіх чашках. Важливо, щоб заварений чай повністю розливався по чашках, а не залишався в чайнику, інакше він буде гіркуватим на смак.

При наступних заварка час заварювання поступово збільшується на 15 - 20 секунд. Залежно від сорту зелений чай може витримувати від трьох до п'яти заварок, щоразу дивувати вас новими відтінками смаку та аромату.

Як заварювати каркаде

8-10 чайних ложок на один літр води кип'ятити протягом 3 - 5 хвилин. При цьому вода забарвлюється в яскраво-червоний колір і набуває характерного витончений солодкувато-кислуватий смак. У чай каркаде рекомендується додавати цукор. Більш того, розм'яклої у воді пелюстки гибискуса також не втрачають свого оригінального кисло-солодкого смаку, і тому їх можна вживати в їжу як чудову вітамінну добавку, яка завдяки високому вмісту вітаміну С захищає організм від вірусних інфекцій. Холодний чай готується так само: cоцветія гибискуса кладуть у холодну воду і доводять до кипіння, потім додають цукор; подають дуже холодним або навіть з льодом.

Як заварювати білий чай

Заварювати білий чай треба обов'язково м'якою і не надто гарячою водою (50-70С). Так як він має особливу концентрацію ефірних масел, що додають йому вишуканий аромат, то заварювання надто гарячою водою вб'є ці чудові запахи. Час заварювання гранично короткий, звичайно не більше 5 хвилин. Білий чай заварюється в Гайвань або чайнику 3-4 хвилини при температурі 85C °. Можна заварювати 3-4 рази.

Після заварювання білий чай має блідий жовтий або зелено-жовтий колір, і тонкий квітковий, злегка "трав'яний" аромат. Цей аромат значно слабкіше, ніж у інших чаїв. Для того, щоб насолодитися ним, зазвичай беруть чашку в руки і підносять її до лиця перед тим, як зробити ковток. Замість незбираного, домінуючого аромату інших видів чаю, білий чай має набагато більш тонким і тривалим пахощами. Схожим чином, заварка білого чаю не має характерного відтінку, вона може бути пофарбована в жовтуваті, зеленуваті або червонуваті тони. Коли ви п'єте білий чай, він здається майже позбавленим смаку, як ніби ви п'єте гарячу воду з дещо більш м'яким і тонким присмаком, ніж зазвичай. Проте через деякий час на небі з'являється незвичайне відчуття; ви відчуваєте м'яку, приємну солодкість, яка поступово спускається вниз по горлу.Якщо ви після цього зробите ковток теплої води, то зрозумієте, що цей елітний китайський чай не позбавлений смаку, а досить солодкий і зі своїм особливим ароматом. Після білого чаю залишається відчуття солодкувато-гіркого післясмаку. У Китаї це називається «аромат, що зберігся між зубами».

Працює на OpenCart
ТОВ "ПАРІ ТЕТ РІВНЕ" © 2024